Maroko – Hrvatska prijenos uživo, ovdje gledajte live stream
Kako bi se izbjegle najveće vrućine u Kataru, Svjetsko nogometno prvenstvo prvi je put odgođeno za zimu. U međuvremenu je to jedan od najmanjih problema koji se vežu uz ovo svjetsko nogometno natjecanje. Dovoljno je pogledati priopćenje koje je neki dan izdala Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) te njihove savjete nogometnih navijačima koji namjeravaju putovati u Katar na susrete hrvatske reprezentacije.
Spektakl na Al-Baytu: Hrvatska otvara nastup na SP-u - Net.hr
Glavna informacija s trećeg treninga Vatrenih u Dohi jest ta da se Marko Livaja priključio treninzima glavne grupe. Ako današnji trening prođe bez problema, Livaja bi trebao biti na dispoziciji izborniku Daliću za utakmicu Maroko - Hrvatska. Prve male trzavice između sedme sile i igrača dogodile su se na press-konferenciji. Unaprijed se moglo naslutiti da će biti zanimljivo jer je gost bio Dejan Lovren, vjerojatno najimpulzivniji, a za neke i najkontroverzniji hrvatski reprezentativac. Lovren je opravdao očekivanja. Čim je ušao u press-dvoranu i ugledao novinare, osjetila se napetost u zraku.
Počelo je mirno, ali ne i odveć opušteno, a završilo je dosta eksplozivno. Je li Lovren spreman odigrati ulogu Vedrana Ćorluke u Rusiji? Namjeravao sam postaviti pitanje je li spreman odigrati ulogu Vedrana Ćorluke na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, no nakon Lovrenove reakcije na zadnje pitanje o mogućem povlačenju iz reprezentacije ako ne bude u prvom planu, ipak sam radi mira u kući odustao. Kod nekih pitanja Lovrenove gestikulacije govorile su mnogo više od riječi koje je izustio. Zanimljiva je bila reakcija kada je na sasvim umjereno i posve legitimno pitanje kolege Saše Lugonjića podigao glavu i nekoliko sekundi češao se po vratu i donjem dijelu brade.
Prilikom dolaska u Katar navijači moraju preuzeti dvije mobilne aplikacije - službenu aplikaciju za Svjetsko prvenstvo Hayya i aplikaciju za praćenje covida Ehteraz. Iz uvodnih postavki aplikacija može se zaključiti da navedene aplikacije mogu pristupiti podacima korisnika mobitela, pratiti njihovu lokaciju, čitati, brisati ili mijenjati sadržaj s mobitela te sprječavaju mobilnom uređaju da prijeđe u stanje mirovanjaStoga je preporuka da, ako su u mogućnosti, putnici putuju s tzv.
maroko uživo Svjetski kup Qatar 2022 - Nogomet
Faketi je mogao da igra i beka i štopera, ali je pred kraj karijere više igrao na poziciji štopera. Najdalje je otišao 1970. godine, kada je izgubio finale od Brazila. Brazil je bio koban i za Paola Maldinija, koji je također izgubio finale protiv njega 1994. godine na penale. Majkon je bio jedan od najboljih defanzivaca svoje generacije, briljirao je u Interu, ali je najdalje stigao na Svjetskom prvenstvu 2014. kada je završio kao četvrti.
U dvorani je zavladao tajac, glasnogovornik Pacak bio je na iglama jer nije znao što bi Lovren mogao ispaliti. E, sad, je li Lovren bio blizu eksplozije ili je to bio sam performans, teško je reći. U prvi mah pročitao sam to kao Lovrenovu ironičnu šalu, ali po reakciji na zadnje pitanje moglo bi se reći da je istina negdje u sredini. Tempirana bombaLovren takvim ponašanjem šalje poruku da je tempirana bomba u svlačionici, no možda mu je to samo taktika u ophođenju s medijima, a i poruka izborniku da se ne miri s drugorazrednim ulogama. Vidjeli smo da je i izbornik na press-konferenciji u Zagrebu prije objave kandidata poručio da neće tolerirati nikakvo iskakanje iz tračnica i da će odstraniti svakoga tko bude remetio atmosferu. Dalić je to sam rekao, a da mu nitko nije postavio pitanje. Mnogo se toga tu moglo iščitati i kome je ta poruka poslana, o tome sam već naširoko pisao.
(TV PRIJENOS UŽIVO***) Maroko Hrvatska - Villa Schlappohr